GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Шановні ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНІ ОСОБИ, що проживають на території Слов’янської територіальної громади!

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» , з метою створення на території Слов’янської територіальної громади  Ради з питань внутрішньо переміщених осіб оголошується відбір до членів Ради.

Основними завданнями Ради є:

  • сприяння в реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб, залучення їх до процесу розроблення нормативних актів та контролю за їх виконанням; сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб з питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги та з інших питань;
  • сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб;
  • організаційна, методична та консультативна підтримка суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

Документи щодо включення осіб до складу Ради подаються до органу, при якому утворено Раду, це - Слов’янська міська військова адміністрація.

      Для участі у відборі  необхідно 31 серпня 2023 року до 10-00 години надати до Управління соціального захисту населення Слов’янської міської  військової адміністрації, за адресою: вул. Василівська 11, тел. 050 105 01 16 в паперовому вигляді або на електронну пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   в електронному  вигляді наступний пакет документів:

  • заява у довільній формі;
  • документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або є Документ;
  • документа про освіту (за наявності);
  • мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  • відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради, які оцінює орган, при якому утворено Раду, є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проектів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

ЗАПРОШУЄМО

Небайдужих, з активною громадянською позицією  громадян, що мають статус внутрішньо переміщеної особи та мешкають на території нашої громади скористатись цією можливістю та надати пакет документів для відбору до складу Ради з питань ВПО.

 

Слов’янська міська військова адміністрація.