GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Координаційний центр

Чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Слов’янській міській військовій адміністрації відбулося 27 жовтня поточного року. Розглянуто декілька питань. Особливу увагу приділено ринку зайнятості Слов’янської територіальної громади. З детальним аналізом виступила Ольга Рибальченко – директорка Слов’янського Центру Зайнятості та підкреслила складність ситуації на ринку праці.

Війна внесла в наше життя кардинальні зміни. Усвідомлюючи всі труднощі які виникли на ринку праці Центр Зайнятості започаткував активне впровадження стратегії модернізації своєї діяльності, пошук нових підходів до надання послуг роботодавцям і кандидатам на ринку праці. В рамках державної програми «ЄРобота» 7 підприємців міста Слов’янськ отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості про надання мікрогрантів на закупівлю обладнання для ведення власного бізнесу і вже працевлаштували до себе на підприємства 10 безробітних осіб. Сума , яку держава виплатила Слов’янським підприємцям, становить 1 млн.250 тис.грн.

З метою підтримки бізнесу 62 підприємцям та підприємствам, які взяли на роботу 118 безробітних осіб з числа ВПО, осіб з інвалідністю, осіб передпенсійного віку та інші, було виплачено компенсації єдиного соціального внеску або оплати праці прийнятих працівників. На ці цілі витрачено 1 млн.300 тис.грн.

Окрім цього, 76 мешканців Слов’янського регіону отримали ваучери на навчання у професійно-технічних та вищих закладах освіти України. Загалом за сприянням Слов’янського центру зайнятості протягом 9 місяців поточного року працевлаштовано1302 особи.

Всі заплановані питання розглянуті по суті. Обговорені та схвалені пропозиції надані учасниками засідання