GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вітаємо Вас
на офіційному сайті Управління
соціального захисту населення Слов’янської міської ВА!

Управління соціального захисту населення реалізує державну політику в галузі соціального забезпечення та соціального захисту мешканців міста, які внаслідок недостатньої матеріальної забезпеченості потребують допомоги та соціальної підтримки.
На сайті Ви маєте можливість ознайомитись з діяльністю Управління, зі змінами в законодавстві, отримати інформацію про розміри та порядок призначення соціальних допомог, компенсацій і соціальних гарантій.
Ми знаємо наскільки стрімке життя і як важливо все знати і встигнути. Поки Ви працюєте, виховуєте дітей, перебуваєте на лікуванні ми завжди поруч - в кроці, в клікі, по дзвінку. Сподіваємось, що інформація розміщена на нашому Сайті допоможе в рішенні Ваших проблем.

      Ми працюємо для Вас! 

З повагою, начальник Управління
Альохіна Олена Євгенівна

Інформація для одержувачів субсидії

      Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 №505 сім'ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, житлова субсидія з травня 2021 року на наступний термін призначається автоматично без особистого звернення громадян на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій та членів їх сімей.

      24 червня 2021 року до Управління соціального захисту населення Слов’янської міської ради  надійшло відповідне програмне забезпечення для проведення автоматичного розрахунку субсидій та інформація від Мінфіну за результатами проведеної верифікації. За результатами проведеної верифікації 285 сімей не мають право на  призначення субсидії з травня 2021 року. (наявність депозитів, купівля майна більше ніж 50 тис.грн, наявність транспорту  дата випуску якого менше 5 років, тощо)

     Протягом 25-28 червня поточного року отримана вся необхідна інформація по кожному одержувачу субсидії та члену його сім'ї про доходи - від Державної податкової служби, про забезпеченість домогосподарств житлово-комунальними послугами і наявність простроченої понад три місяці заборгованості з їх оплати - від організацій надавачів житлово-комунальних послуг та проведено розрахунок субсидії на неопалювальний період з травня поточного року. Житлові субсидії з травня 2021 року на наступний термін призначено  9622 домогосподарствам.

    При цьому 820 домогосподарствам відмовлено в призначенні субсидії (розмір доходів менше ніж мінімальний, несплата єсв, наявність боргу за житлово-комунальні послуги)

    Слід зауважити, що сім'ям, яким субсидія на неопалювальний період визначена у розмірі «0» гривень - на опалювальний період субсидія буде розрахована автоматично без додаткового звернення.

    Виплата житлових субсидій у готівковій формі за травень-червень поточного року буде проведена у липні після надходження відповідного фінансування.

    Нагадуємо, що автоматично субсидія не призначається сім’ям, яким субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі; призначалась за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи); призначалась без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (на фактично проживаючих осіб).

Реабілітація ветеранів, які втратили зір

Управління соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області повідомляє, що міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я» (далі - благодійний фонд) реалізується проєкт «Точка дотику». Метою проекту є соціальна адаптація та формування навичок, необхідних для повсякденного життя ветеранів, які тотально втратили зір.

Детальніше...

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

При Слов’янській міській військовій адміністрації 30 листопада поточного року відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Засідання відкрила заступник голови Координаційного центру підтримки цивільного населення  Олена АЛЬОХІНА. На порядок денний винесено три питання.

Детальніше...

До уваги осіб, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС!

Управлінням соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, з метою виконання Закону України від 28.02.1991 № 796-XII «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» ( зі змінами та доповненнями), укладено договір із Товариством з обмеженою відповідальністю «ПОДОРОЖНИК ДОНЕЦЬК» для реалізації права осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС на безплатне придбання ліків за рецептами лікарів.

Особи, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1,2  або категорії 3 ( за наявності довідки, що підтверджує право на користування пільгами), які зареєстровані і фактично мешкають на території Слов’янської міської територіальної громади, мають можливість звернутися до ТОВ «Подорожник Донецьк» з рецептом лікаря для безоплатного відпуску ліків за адресами :   

  • м.Слов'янськ, вул.Центральна,44 прим. 85;
  • м. Слов'янськ, вул. площа Привокзальна,15;
  • м. Слов'янськ, вул.Каспійська,2