GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вітаємо Вас
на офіційному сайті Управління
соціального захисту населення Слов’янської міської ВА!

Управління соціального захисту населення реалізує державну політику в галузі соціального забезпечення та соціального захисту мешканців міста, які внаслідок недостатньої матеріальної забезпеченості потребують допомоги та соціальної підтримки.
На сайті Ви маєте можливість ознайомитись з діяльністю Управління, зі змінами в законодавстві, отримати інформацію про розміри та порядок призначення соціальних допомог, компенсацій і соціальних гарантій.
Ми знаємо наскільки стрімке життя і як важливо все знати і встигнути. Поки Ви працюєте, виховуєте дітей, перебуваєте на лікуванні ми завжди поруч - в кроці, в клікі, по дзвінку. Сподіваємось, що інформація розміщена на нашому Сайті допоможе в рішенні Ваших проблем.

      Ми працюємо для Вас! 

З повагою, начальник Управління
Альохіна Олена Євгенівна

Звільнення вагітної жінки при ліквідації комунального підприємства.

     Відповідно до статті 46 Конституції України громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.
    Під час звільнення працівників за пунктом 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ( далі – КЗпП) має бути  дотримано певний порядок вивільнення та враховано переважне право на залишення на роботі згідно  зі статтею 42 КЗпП . Крім того, у  разі звільнення на підставі п.1 ст. 40 КЗпП діють обмеження щодо звільнення окремих  працівників. Нагадаємо, що статтею 184 КЗпП передбачено: - «Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини з інвалідністю.

       При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.
       Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини з інвалідністю з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору».
      Під час ліквідації підприємства з правонаступництвом звільнення жінок, зазначених у частині 3 статті 184 КЗпП можливо лише за умови переведення працівника, за його згодою, на інше  підприємство, в установу, організацію , які є правонаступниками.
    У разі повної ліквідації звільнення таких жінок відбувається з обов’язковим працевлаштуванням.
      Отже, звільнити вагітну жінку за власною ініціативою роботодавець не має права. Звільнення допускається лише у разі повної  ліквідації підприємства, де працює жінка. При цьому на власника підприємства покладається обов’язок працевлаштування вагітної.

Реабілітація ветеранів, які втратили зір

Управління соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області повідомляє, що міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я» (далі - благодійний фонд) реалізується проєкт «Точка дотику». Метою проекту є соціальна адаптація та формування навичок, необхідних для повсякденного життя ветеранів, які тотально втратили зір.

Детальніше...

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

При Слов’янській міській військовій адміністрації 30 листопада поточного року відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Засідання відкрила заступник голови Координаційного центру підтримки цивільного населення  Олена АЛЬОХІНА. На порядок денний винесено три питання.

Детальніше...

ДО УВАГИ ВЕТЕРАНІВ ТА ВЕТЕРАНОК!

До Вашого відома надається інформація про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025», які відбудуться з 31 травня по 02 червня 2024 року.

До участі запрошуються особи, які залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції, забезпечення здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, до здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України

Детальніше...